15 December 2013

Nota Kecil XVII

1. SoSIAL media

- Hari pertama aku buka akaun facebook, takde sape pun dalam senarai kawan. Kawan-kawan lain berkelintaran kat friendster,tagged,myspace.

- Hari pertama aku buka akaun twitter aku meroyan sorang-sorang. takde followers dan tak follow sesiapa.

- Hari ni semua orang ada facebook. semua orang ada twitter. 

- Semua orang mula meroyan pasal kehidupan dorang serupa macam aku buat masa aku mula-mula kenal akaun-akaun media sosial tu.

- Dan bila meroyan tu sampai tahap membuli,berliberalisasi tanpa kawalan aku rasa makin nak muntah tengok timeline.

- So, hai blogger! Kita berjumpa lagi.

- Aku dah tutup akaun twitter aku. Dah la. Cukup-cukup la meroyan. Dah tua,sudahlah.

2. Musim nikah

- Aku cakap kat mak aku, ikut mak la kalau mak berkenan kat sapa2,aku ikut je. Aku redha dah.

- Mak abah aku cakap, sabar..jangan terburu-buru. Jangan main hentam. Kau nak cari orang yang nak hidup bersama sampai akhir hayat kau.

- Terima kasih mak & abah.

3. Kerja

- Bila dah isi borang transfer ni biasalah macam-macam hal. Kawan yang dulu baik pun tiba-tiba boleh jadi sarkastik tahap mokhsya. 

- Salah aku jugak. Sepatutnya aku tak patut jadi rajin dan buat rajin. Kalau buat malas je tak la kecewa sangat semua orang.

- Aku ada rancangan hidup aku sendiri,brader. Macam korang yang dah ada macam-macam hasil perancangan yang bermacam-macam.

- Kalau pasal transfer ni pun boleh buat korang nak marah bermusuh dengan aku, takpela. Aku cari la kawan lain.

4. Rokok

- Satu hari aku hantar sms kat kawan yang encourage aku merokok masa kerja kat Sibu dulu. "Tahniah naik U44. Check emel ko esok" 

- "Terima kasih. Awek macam mana,sihat? HAHAHA" kawan merokok pun balas sms aku.

- Pukimak kau. Mentang-mentang ko dah jumpa jodoh,akhirnya takdir hidup aku jadi bahan gelak kau rupanya.

- Cancel nak beli tiket flight kat Kuching bulan Mac 2014. Sori brader. Lu bukan kawan.

5. Wishlist

- Nampak gaya bab beli rumah & sambung belajar jela yang aku mampu buat takat ni.

- Sabar jela.