26 September 2012

Berfikir

I do not fear for the man who thinks, even if he goes astray; that is because he will go back to truth. I’d rather fear for the man who doesn’t think, even if he is guided because he is just like the straw blown by the wind - Sheikh Muhammad El Ghazali

Dalam hidup aku sekarang ni yang bila balik pejabat takde kawan nak berborak, jumpa kawan-kawan kat pejabat je, aku rasa ruang untuk berbincang, berhalaqah tu takde. 

Cuma bila aku menulis sekali sekala kat blog & twitter, ape yang aku tulis tu membantu aku untuk kenal semula diri aku. Banyak kali benda yang aku tulis tu lahir dari sifat logik akal aku yang still lagi waras, bertentangan pulak dengan amalan aku sendiri.

Mudah-mudahan Allah terus tunjukkan jalan kat aku.

No comments: