09 November 2011

Seksualiti itu tidak merdeka

Manusia bermula dengan Adam dan Hawa. Itu yang jadi kepercayaan orang Islam dan juga penganut agama Nasrani, melainkan kalau korang berpegang dengan Teori Darwin yang mengatakan manusia sekarang berevolusi daripada spesis lain atas konsep survival of the fittest.

Kaum dari leluhur Adam dinamakan lelaki. Daripada leluhur Hawa pulak dinamakan perempuan. Lelaki ada sebatang zakar, sepasang testis, kelenjar prostat, uretra dan kepala takuk yang menjadikan ciri jantina mereka lelaki. Perempuan pulak ada vagina, labia majora, bijik kelentit, uterus, ovari dan selaput dara yang menjadikan ciri jantina mereka sebagai perempuan.

Zakar dan vagina bila bertemu pada saat libido bergelora di kalangan lelaki dan perempuan, antara fungsi utamanya adalah untuk tujuan pembiakan. Untuk membiak, sperma daripada lelaki perlu bercantum dengan ovum daripada perempuan, daripada hasil percantuman tu akan membentuk zygote yang kemudian berkembang menjadi blastocyst, dan seterusnya melalui proses mitosis, pembentukan neural plate dan neural tube..akhirnya susuk manusia pun terbentuk dengan izin Tuhan yang Maha Pencipta.

Itu dari segi adatnya lah. Tapi ada jugak makhluk bernama manusia ni yang suka buat perangai buruk yang lebih jahanam daripada syaitan & iblis. Ada yang memasukkan zakar mereka ke dalam rektum. Ada yang memuaskan nafsu dengan cara menggunakan dildo. Ada yang buah zakar dan testes, lepas tu buat vagina tiruan.

Kemudian mereka-mereka yang melakukan perbuatan seks luar tabi'i ni meminta supaya manusia lain memahami dorang. Sebab naluri dorang memang dah macam tu. Sebab dorang keliru dengan diri dorang dan akhirnya dorang ambik keputusan memilih jalan hidup macam tu - sebab itulah diri dorang sendiri. Dorang cakap laa...

Manusia dilahirkan dengan fitrah. Fitrah manusia berkenaan dengan seks & pembiakan - yang lelaki akan bersatu dengan perempuan untuk membiak, untuk melepaskan rindu dendam syahwat. Batang zakar bukannya untuk dimasukkan ke dalam rektum manusia, rektum haiwan mahupun ke dalam rongga jenazah.

Secara personal, berdasarkan logik akal, pengetahuan, fitrah dan pegangan akidah aku - secara total aku menolak homoseksual, serupa macam aku menolak zoophilia, necrophilia, incest (sumbang mahram, kalau korang tak faham bahasa orang England) dan sadism & masochism.

Seksualiti itu ada lorongnya. Bukan sesuatu yang merdeka untuk diredah membabi buta sesuka hati.

4 comments:

RastaMat said...

jelas mereka lebih teruk daripada binatang..

zombie said...

Setuju, tapi daripada segi cara kita menegah perbuatan ini, aku tidak setuju.

Manusia mana yang tidak tercicir Tuhan, tapi cara kita menghukum mereka ini seolah olah tidak ada peluang bertaubat bagi mereka. Malah tak nampak pun yang kita berminat untuk membimbing mereka. Seolah olah kita cakap jangan dan kemudian pergi tanpa menunjuk arah jalan.

OrangAkaun K said...

aku tak faham kenapa orang potong zakar sampai habis sedangkan kebanyakannya dah potong sikit masa khatan dulu.

sikit sangat agaknya

karl said...

Rasta: mereka tetap manusia

zombie: jalan bercabang, ramai penunjuk jalan. pilihan di tangan sendiri.

oran akaun: sebab bodoh. itu je sebabnya