03 July 2011

Band Melayu jiwang!

"Aku tak layan la lagu band Melayu ni, dorang main lagu jiwang la. Dengar lagu omputeh la best," member aku masa sekolah menengah cakap kat aku. Rasanya dialog ni masa kami form 1. Lebih 11 tahun lepas.

Kami tetap cool walaupun dituduh band jiwang


"Lagu omputeh ko layan band mana?" aku tanya dia balik.

"Lagu Backstreet Boy, N'Sync, best woo lagu dorang," member aku jawab balik.

 Layan band orang puteh la baru tak jiwang!

Aku senyap, sambung balik buat kerja Matematik. Cikgu yang mengajar matematik aku time tu, lulusan engineer yang kerja cikgu sambil part time keluar ikut geng tabligh, tengah duduk kat meja guru sambil baca buku himpunan hadis.

p/s Waktu tu buat kerja sekolah pakai pensil lagi. Member aku tu sekarang dah selamat jadi cikgu BI. Alhamdulillah, nasib baik tak jadi cikgu muzik

4 comments:

RastaMat said...

hehe..

karl said...

One good thing about music, when it hits you, you feel no pain

Bob Marley

RastaMat said...

hoilaa brader!!!

Orang Akaun said...

kehkeh
apa pon rock kapak tetap power