29 March 2011

Nota Kecil VI

1. Interview fellowship

Kenapa awak minat nak join lecturer?

Better send you pergi oversea, buat pharmacoepidemiology instead of pharmacy practice, so amacam?

Gaji lecturer tak lumayan, sanggup ke?

----aku dah cari univ yang offer MSc Pharmacoepidimiology. Satu kat Belanda,satu kat US.

rasa macam malas nak fikir pulak dah pasal fellowship nih


2. Sembang2 kat KLIA

Bersembang dengan sorang laki botak, dan sorang laki pakai baju batik. Yang botak rupanya asal sama tempat dengan aku - nazir sekolah. Yang pakai baju batik, mengaku sedara menteri + IO + kontraktor + kawan Anwar Ibrahim. Siap bagi teori baru pasal kes Saiful vs Anwar. Masa nak berpisah tadi dia mintak no telefon. Aku bagi dia no telefon sim kad aku yang aku dah patahkan dulu. Ade sape2 pakai no 0199697563 skang? Mintak maaf banyak2, kah kah kah

3. Internat kat KLIA

Celakanya tak bawak bateri. Celaka betul takde plug karan langsung kat sini. habis yang aku post entri ni? Surf tenet rm10 utk 50 min.

4. Selamat datang ke Sibu

Ya, selamat datang! Kerja rajin2 Karl, kumpul duit untuk gaji bulan depan pulak.

4 comments:

MATAHARI said...

kerja rajin2!

Arm_mj said...

eyh pi sibu lak..?

karl said...

Matahari: duit gaji tu aku guna beli nasik makan tiap2 hari - kalau tak kerja betul2 - haram

Arm: dah 6 bulan pun keje kat situ

Dark Half said...

kalau ada peluang sape yg x nak further studies

makan gaji akan sentiasa rs cukup2 makan terutama org yg x pandai simpan duit cam aku

slamat bkerja dgn gigih! (: