20 October 2010

Kerja2 yang kerap kena kutuk

Sebenarnya post kali ni takde concrete evidence, maksudnya takde meta-analysis, ataupun randomized control trial. Banyak sebab kenapa orang kena kutuk, selalunya bukanlah sebab kerja dorang tu, mungkin sebab perangai sesetengah daripada kelompok pekerja tu, biasa la sorang dua buat spoil tapi last2 semua kena kutuk, ataupun salah orang yang mengutuk tu sendiri, sendiri buat salah tapi nak gak kutuk orang. Tapi papehal pun, aku bagi la contoh2 kutukan yang dorang selalu dapat, dan kepada yang tergolong dalam golongan pekerjaan dalam post ni, rilek..jangan marah aku, makian2 ni bukan aku sendiri buat, tapi pakcik Google yang bagitau ade orang cakap sekian2, haha

Kerjaya2 yang kerap kena kutuk

1. Pengawal keselamatan UiTM (a.k.a Pak Guard - gelaran di kalangan student)

Contoh2 kutukan:

mak guard pintu depan cam @$&W)(#_, saman kitowg sbb pakai baju x labuh . buta ka apa. org laen pakai ketat mcm lepat pisang x sman lak. dye rambot boley plak. perghh. pastuh buat muke x bley bla~

pak gad bodo

arghh!!!tolong la!benci giler..silap dorang tua je,kalau x,da lama lastik.

KAU SIAP PAK GUARD. KAU SIAP. NANTI AKU LANGGAR KAU BERTUBI-TIBU DENGAN KERETA KEBAL AKU. KAU INGAT AKU HADAP SANGAT KE NAK MASUK UITM TU?  

 

2. Pegawai JPJ

Contoh2 kutukan:

celaka betol jpj tu aku tnye leklok dia jawab mcm tu..nk je aku terajang dia kuar dr kereta tu..huh.. aku marah nie

Rupanya duit untuk suap pegawai JPJ, so kalau you buat salah sikit-sikit, pegawai JPJ tu buat-buat tak nampak. Celaka! Agak-agak la..

Tiba-tiba muncul satu lagi road block JPJ. Celaka, aku mahu cepat ni


3.Kerja hospital (doc, nurse, dan sebagainya)

Contoh2 kutukan:

penyakit gatal2 bagi paracetamol :o mana punya degree doktor tu ~X(

tapi slack bila jumpa dia yg bertugas kaunter farmasi belah malam ni. rasa nak je aku benam dalam lombong

aku tgk camna diorg treat anak abg aku yg br umur tak sampai 2 thn,cukupla..mmg terus ban la spital ni..drpd demam panas,sampai dah nak koma budak tu diorg kerjakan


4. Pekerja Streamyx

Contoh2 kutukan:

I called Streamyx yesterday and the sohai use the same trick again and tell me everything is OK because my connection to the Malaysia server is fast! He said cannot test US server because it is too far. He say, “Jangan. Jangan. Itu jauh lar! Test Malaysia cukup.” lol.

If you do a speedtest at speedtest.net to a Malaysia server, the speed will be blazing fast because cable connecting within Malaysia is not putus. But if you try a US server, your speed is almost 0, tak jalan langsung! Because the international cable kena gigit ikan jerung.

TM-Net! Why send a sohai to my house who just want to waste my time?

extracted from: Ah Yap 



5. Wartawan Utusan


Contoh2 kutukan:

agaknya wartawan utusan x lulus math.depa habaq sekitar 300-500 org jer...Laughing

UTUSAN Menipu – payung jadi semua biru…. hahahahahahahahahah

wartawan utusan siap la... masuk neraka makan daging org laa korang nanti... banyak menipu... terlalu kronik membohong

No comments: