16 September 2010

Why so serious?


Heath Ledger sebagai Joker dalam filem Dark Knight, dengan tagline "Why so serious?"

Ditanya mengapa banyak laporan orang hilang yang dibuat sebelum ini tidak disiasat, Ismail yang mengaku turut menerima banyak pertanyaan mengenainya, berkata beliau akan memastikan semua aduan orang hilang disiasat secara serius.

“Jika pegawai atau anggota saya didapati tidak memandang serius kes orang hilang, saya akan pastikan tindakan tegas diambil terhadap mereka,” katanya


Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar 

sumber: Pembunuhan kejam Sosilawati: Kes selesai (Berita Harian, 16 Sept 2010)

Selama ni kes orang hilang disiasat macam mana? Adakah secara tak serius? Ataupun disiasat secara serius tapi siasatan gagal diteruskan?


Macam mana pulak dengan siasatan kereta hilang, lembu hilang, dompet hilang, laptop hilang, motor hilang..akan disiasat dengan serius jugak ke?


p/s Bukan nak condemn, cuma berharap tak kira la apa kes pun, siasat la dengan serius. Takkan nak tunggu great shit happen first baru nak jadi serius. Peringatan tuk diri sendiri jugak.

No comments: