06 September 2010

Seorang lelaki bernama Asmara


Bagi sesiapa yang tak tahu lagi, Asmara ni tajuk tv series terbaru kat TV3 suku yang bersiaran setiap hari Selasa pukul 9 malam. Mula-mula aku ingat tajuk tu, setakat nama drama bersiri tu jela. Tapi lepas terbaca sinopsis drama tu, maka memberikan aku modal untuk update blog ni.

Asmara tu jugak merupakan nama hero dalam drama tu. Seorang lelaki bernama Asmara.

Nama: Asmara
Jantina: Lelaki

Baik. Jalan cerita dan mungkin moral value yang cuba nak disampaikan melalui drama tu, ok, tambahan pulak dengan tabiat anak muda sekarang yang dah jadi lagi jahanam daripada masyarakat Arab Jahiliah. Tapi menggunakan nama Asmara sebagai nama hero atau sebagai nama lelaki..itu sangat pelik dan sangat hodoh. Banyak lagi nama-nama lelaki yang ada maksud yang lagi baik, dan serius aku tak faham kenapa produksi drama tu pilih nama yang pelik nih.

Anyway,aku jarang drama bersiri Melayu, melainkan single drama Melayu selain yang dilakonkan Abu Bakar Omar, Rahim Razali, Khalid Salleh ataupun Ida Nerina.

p/s sedang menunggu-nunggu kot ada produser drama Melayu yang nak produce drama bersiri macam Numbers, The Pacific, The Beast ataupun at least CSI.

2 comments:

El Ferdowsi said...

@ karl : setuju ngan ko.
kita malaysian kekurangan golongan intelektual.
lagi banyak drama sampah bangang berbanding citer yg ada moraliti tinggi.
btw, karl, bg aku fb ngan ym ko. senang sket nk kontek.

karl said...

aku dah ade dlm frenlist ko lah