12 September 2010

Kah kah kah

Malaysia dipenuhi dengan manusia-manusia dan perkara-perkara kelakar..serius aku tak tipu. Mari berkenalan dengan manusia-manusia kelakar nih

Orang Kelantan. Dorang cakap Kelantan negeri Serambi Mekah, tapi bila tanya, kalau Kelantan tu serambi Mekah, negeri mana pulak yang jadi tangga, dinding, dapur, siling, pintu dan tiang Mekah, tak dapat pulak nak jawab. Kah kah kah. Dengar cakap Tok Guru Nik Aziz, tapi bakar land rover polis, kah kah kah.

 
Ish2..sian polis, menapak la balik balai, kah kah kah

Orang Pahang. Dah menjadi kubu kuat BN dari zaman Perikatan dan Barisan Nasional, malangnya hutang sampai RM 1.7 billion, kah kah kah. Johor kat satu bandar ada dua hospital pakar, kat Pahang satu negeri ada dua hospital pakar, kah kah kah. Tempat mengaji budak-budak bagi kat towkey Cina, buat restoren, masak babi, kah kah kah.

Orang yang tulis teori konspirasi Freemason & Illuminati. Juara Lagu penuh dengan unsur Freemason, dorang cakaplah. Malangnya unsur Freemason masa sambutan Aidilfitri tak nampak pulak, kah kah kah.

Samseng Melayu. Pekida lah, Double Seven lah, macam sial! Berani gaduh dengan Melayu je, dengan samseng Cina India kecut, kah kah kah. Pistol pun takdak, samseng kepala hotak hang! kah kah kah. Orang Jepun buat Yakuza, orang Cina buat kongsi gelap, sampai merata dunia bisnes, samseng Melayu kampung berani pau budak sekolah, pastu ayahanda bawak Proton Wira, kah kah kah.

Faizal Tahir. Masa kat pentas tanggal baju, masa mandi pakai baju, kah kah kah.

 
 Sungguh kurang cerdik, kah kah kah

MPP universiti, nama majlis perwakilan pelajar, tapi back up pentadbiran universiti memanjang, kah kah kah. Apasal tak pakai nama ni --> Majlis PErwakilaN PIhak Pentadbiran Universiti (MENIPU), kah kah kah

Pembeli kereta Proton. Beli kat Malaysia harga mahal, tengok-tengok Pak Arab beli harga lagi murah, kah kah kah. Kena tipu, kah kah kah



Tipah tertipu bang, Tipah tertipu..kah kah kah

Majalah Mangga. Kat depan majalah tulis Salam Maulidur Rasul, gambar cover letak gambar peluk-peluk, kah kah kah.

 
Baikkkk punya gambar, kat atas pulak 'Salam Maulidur Rasul', kah kah kah

Ustaz Cakra Alam. Dekat 10 tahun menipu, last-last kantoi dengan TV Korea, kah kah kah

 
 Sampai hati Ustaz tipu mak sedara saya, kah kah kah

Awek tudung. Pakai tudung, tapi beromen siang-siang hari kat tempat open air, kah kah kah.



Hang gilaaaa ka minah? Kah kah kah

Tutup jela rancangan Raja Lawak tu, ramai dah pelawak ni ha..kah kah kah

6 comments:

diyah_Noh said...

OWH NAIM AKU SUKA POST NI!!!!!!!!!!! LAWAK2 ! SECUKUP RASA! X MANIS X TAWAQ...X MASIN X MASAM....

karl said...

haha, tq2..jenguk jugak ko kat blog ni eh raya2 nih. haha

El Ferdowsi said...

@ karl : owh. nama kamu naim kah ?
btw, terhibur juga baca post ini.
= )

karl said...

Ferdowsi: banyak lagi blog lain yg much more sarcastic & brutal from my blog, haha. btw tq :)

diyah_Noh said...

hello...m ur big fan kot..follower setia...! post2 ko best! keep it up!

karl said...

wahhh..terharu. haha. tq2.