02 September 2010

Dream Theater



Band yang aku kenal melalui hit song, Pull Me Under. Tapi bila dengar overall album, baru la tau mereka ni suka bereksperimentasi dengan muzik. Lagu panjang, dan sound pulak pelbagai -- terlalu banyak eksperimentasi rupanya akan menghasilkan sampah kalau tak disaring.

Tapi ada jugak lagu yang boleh masuk kepala, of course la yang made for mainstream. Lyrical themes? Hmm pelbagai. Dah besar panjang pandai2 la, lyrical theme anti-religion, violent-drive memang abundance dalam arena muzik dark.

Tak pernah layan band ni? Try lagu kat bawah ni. Not bad...







   

No comments: