21 June 2010

Knowledge and blogging

Sepanjang aku kenal dunia blogging nih, aku berjaya buat satu kesimpulan.

Kualiti posting dalam sesebuah blog bergantung kepada knowledge blogger tersebut.

Dan untuk memperbanyakkan akses kepada pengetahuan, apa yang kita perlu buat? Membaca. Baca buku, baca journal, baca artikel dan sebagainya.

Kalau takde knowledge, bukanlah bermaksud kita tak boleh berblog. Boleh je, tapi penulisan kita akan terhad kepada apa yang kita tau jelah. Kita akan tulis pasal pengalaman kita, dan bila pengalaman pulak terhad, mungkin kita akan merapu-rapu pulak dalam blog.

Jadi, untuk next posting, mungkin lebih baik kalau aku buat homework + research dulu.

Sekadar pesanan kepada diri sendiri

3 comments:

diriku said...

he2..semestinya knowledge kna ada..bru dpt menulis dgn lebih menarik..

diyah_Noh said...

agree.....huhu...sy kena wat research gak before tulis blog...lol =P

karl said...

diriku & naoh: pasni yang label personal aku nak kurangkan..biar banyak yg tag isu leteran je..hehe