09 May 2010

Kerja..kerja..kerja..

Campur hari ahad ni, dah 4 hari kehidupan aku sebagai pelajar universiti..er..ditamatkan melalui peperiksaan. Penamatan rasmi bila dah keluar result exam aku nanti, kalau lulus semua, atau kalau (mintak dijauhkan, Amin..) ada yang sangkut.

Memandangkan mungkin 4-5 bulan ni berkemungkinan besar baru posting, takkan nak melangut kat rumah je kot. Malu besar doe..umur 23 duk umah saje. Jadi langkah pertama tadi, aku dah isi resume kat website Genting. Dapat ke tak? Tah la, tengok la nanti. Tadi aku ade nampak iklan penempatan tempat kerja kat Pejabat Sumber Manusia 12 May ni..aku ingat aku pun nak pergi gak kot..bawak sijil SPM yang kurang 1 A tu pergi interview..huh

Kat mana nak cari kerja lagi? Seriusly, aku rasa nak cari kerja, tambahan pulak dalam keadaan ekonomi sekarang memang susah gak la. Walau camnepun aku harap rezeki aku murah la, dapat buat kerja part time masa cuti ni + dapat posting as what i should become after 4 years struggling for my 1st degree.

Hayatilah lagu Bahalol daripada XPDC, buat teman-teman dan pembaca yang sedang nak cari kerja sekarang. (Boss)

Bingkai Lagi Hidup Ini
Nak Cari Makan Susah Sangat
Mahu Ronda Kota Raya
Lepak Kejap Pasar Budaya

dan Tolehg Kanan Toleh Kiri
Nampak Batang Hidung Sendiri

Banyak Susah Cari Makan
Semuanya Ada Halangan
Orang Buncit Makan Daging
Yang Kurus Makan Ikan Masin

Apa Punya Bahalol Dia
Kasi Orang Pijak Kepala

Orang Putih Sudah Balik
Kini Tinggal Yang Hitam Putih
Biar Papa Asal Bergaya
Bukan Musim Bukan Action

Tak Tahu Bertanya
Sesat Jalan Nanti Meraba
Tepuk Dada Tanya Selera
Tutup Mata Pekak Telinga

6 comments:

nuRuLain_zAiNi said...

good luck

TuN Zarie UTaMa said...

usaha tangga kejayaan.. insyaAllah

karl said...

RT@nuRuLain_zAiNi : terima kasih :)

karl said...

RT@TuN Zarie UTaMa: terima kasih juga :)

SyaNa_SaN said...

all da best!!

karl said...

RT@SyaNa_SaN: terima kasih :)